Híreink

Megemlékezés

Szeretett és nagyra becsült példaképünktől, tanárunktól búcsúzunk. Dr. Raffai Jenő 2015. április 3-án, súlyos betegség után hunyt el. Szombathelyen született 1954-ben. Pszichológiai diplomáját 1983-ban szerezte, majd 1986-ban doktorált. Az Újpesti Kórház Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai osztályán, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, majd magánpraxisban tevékenykedett. A Magyar Pszichoanalitikus Társaság és a Nemzetközi Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi társaság tagja volt. Hidas György pszichoanalitikussal együtt fejlesztette ki az anya-magzat kapcsolatanalízis módszerét, mely intenzív kapcsolódást tesz lehetővé a még meg nem született magzathoz, és széleskörű prevenciós lehetőségeket rejt magában. 2004 óta oktatta a módszert Heidelbergben, Bécsben és Budapesten. Hidas Györggyel közösen írt, Lelki köldökzsinór című könyvük több nyelven is megjelent, emellett számos publikáció szerzője volt még. http://kapcsolatanalizis.hu/irodalom/

„Bizonyára érzékeled, hogy közeledik a búcsú időpontja. Ez azt jelenti, hogy el fogom hagyni a testemet. Megérkezem abba a világba, amiről eddig semmit nem tudtam.
Ahhoz hogy gond nélkül tudjunk elköszönni, lassan el kellene kezdened búcsút venni lelkemnek és testemnek attól a részétől, amivel eddig éltél. Ahhoz, hogy el tudjalak engedni Téged, nekem is el kell búcsúznom Tőled. Mindezeket azért mondom el most Neked, hogy mind a ketten kellő időben el tudjunk köszönni egymástól. Fel tudjunk készülni a búcsúra. Fel tudjunk készülni arra, hogy folytassuk a kapcsolatunkat egy másik dimenzióban. A kapcsolatunk így folyamatos marad…”