Kismamák tapasztalatai


Comments & Responses

6 hozzászólásso far.

 1. Simon Judit szerint:

  Tisztelt Cím,
  Első kisbabánkat várjuk férjemmel. Szerelemből, természetes úton fogant s ma már tudjuk hogy kislány ő. Most 34.hetet írunk. A Lelki Köldökzsinór c. könyv olvasása után határoztam el hogy én is szeretnék résztvenni kapcsolatanalízisben ezzel is segítve a harmoniát önmagammal és kisbabámmal már a várandósság alatt. Sajnos a szüleimet elvesztettem így őket már nem tudom megkérdezni arról hogy mit éreztek irántam, velem és hogy zajlott a születésem. Az első trimeszterben kezdtem kapcsolatanalízisre járni. Minden alkalommal jelzésértékű volt a találkozás. Bizsergés és lebegés érzés amíg a baba mozgását nem éreztem a 17. hétig. Átéltem gyermekkori élményeket, veszteségeket szimbolikusan. A hetek múltával a baba mozgása már a kapcsolatfelvétel előtt egyértelműen jelezte hogy itt vagyok és akarlak anya hogy találkozzunk. Őszintén örülök annak hogy ebben résztvehetek és átélhetem a várandósságnak ezt a lelki részét ilyen mélyen.
  Üdvözlettel,
  Simon Judit

 2. Laczka Zsuzsanna szerint:

  …Ami nagyon érdekes volt, amikor megszületett, egyáltalán nem volt ráncos, tiszta volt és kisimult 🙂 Most két hete született meg, aránylag nyugodt baba, jól eszik és alszik, tejem is hamar lett és nagyon jó az összhang kettőnk, hármunk közt. Sokan mondják, hogy meg kell szokják a babát, hogy a szüléskor anya is születik. Hát én egyáltalán nem így érzem, teljesen természetes a jelenléte, nem érzem ezt a hangolódási periódust. Ez biztos, hogy a kapcsolatanalízisnek is köszönhető.
  …nekünk az külön fantasztikus volt, hogy mind a hárman éreztük egymást és így már a várandósság alatt csodás összhang alakulhatott ki hármunk között. Ez azt hiszem a férfiaknak külön élmény, hogy végre ők is érezhetik a kisbabát.

  (Kriszta)

 3. Laczka Zsuzsanna szerint:

  …és továbbra is, amit a legtöbben írnak, hogy milyen értelmesen néz! Ez volt az ami a Lelki köldökzsinór c. könyv összes történetében a közös volt, azt hiszem, hogy mindenki ezt mondja a kapcsolatanalízises babákról 🙂

  (Annamari)

 4. Laczka Zsuzsanna szerint:

  A szülés nagyon szép élmény volt,villámgyorsan történt, pár óra alatt, úgyhogy jó nagy fájdalommal járt, de nagyon jól éltem meg, Sámuel is nagyon ügyesen tette a dolgát, pont úgy zajlott, ahogy gondolatban begyakoroltuk.
  Nagyon jó baba, békés, nyugodt, ritkán, csak jelzésszerűen sír.
  És teljesen olyan, ahogy a pocakomban láttam, külsőre is, belsőleg is. Kis vasgyúró, tiszta hurka, kék szemű, világos barna-szőke hajú, és az apukája kicsinyített mása, Nagyon békés, de mégis éber, kommunikatív, pár naposan már tartotta a fejét, figyelt a hangokra, most már mosolyog is. És állandóan csak enne…

  (Lilla)

 5. Laczka Zsuzsanna szerint:

  Kisfiam immár betöltötte 5. hónapját is. Hihetetlen, hogy szalad az
  idő. Mintha tegnap még pocakkal mentem volna a
  kapcsolatanalízisre. Szeretettel gondolok vissza azokra az alkalmakra.
  Mórt mindenhol csak dicsérik, akikkel csak találkozunk. Nem egy
  nyugodt baba, nagyon akaratos, már most és hihetetlenül fejlett,
  testileg, szellemileg, mozgásban.
  Sokaktól halljuk, hogy milyen okosan néz, meg, hogy olyan a tekintete,
  mint egy felnőttnek, hogy nagyon értelmes, mintha tudná miről van szó
  🙂
  A párom kezdi elhinni, hogy a lelki köldökzsinór mégis működik, annyira jó baba, nagyon boldogok vagyunk! 🙂 Úgy érzem igazán egymásra vagyunk hangolódva és bár nincs összehasonlítási alapunk, az ismerősök is így látják.

  (Zsófi-első baba)

 6. Laczka Zsuzsanna szerint:

  … a szülésről is írnék pár szót, egészen elképesztő volt. A kórházba érkezés után 10 perccel megszületett a kislányunk, még arra sem volt idő, hogy egy infúziós tűt vagy ctg-t feltegyenek. Nagyon hálás vagyok neki ezért a szép szülésélményért, egészen euforikus volt így megélni, minden beavatkozás, érzéstelenítés nélkül. Így utólag visszagondolva nagyon szerencsések vagyunk, mert nem sokon múlt, hogy nem a kocsiban született meg a kisasszony.
  Zselyke nagyon nyugodt baba, ugyanazt a ciklust tartja kint, mint a pocakban. Az esti órákban van inkább ébren, mikor amúgy is együtt a család a hétköznapokon. Ilyenkor elnézelődik, fülel, hogy mi történik körülötte.

  (Zsófi-második baba)

Vélemény, hozzászólás?